Workshop: Stress de baas

In-company, op de sportvereniging of thuis: deze workshop kan op elke locatie georganiseerd worden. De workshop wordt geleid door koudetraining-specialist Sébastien Klein.

Theorie en oefeningen

Stress de baas workshop is ontwikkeld door Sébastien klein. Je leert over breathwork, ademtechnieken, koudetraining en poly vagale stress theorie, hier is in de afgelopen jaren veel onderzoek naar gedaan. Je leert meer over deze methode én de wetenschappelijke onderbouwing ervan. Hierdoor begrijp je waarom en hoe de oefeningen jouw welzijn verbeteren. Naast de theorie ga je met oefeningen aan de slag, voelen is begrijpen! Je leert technieken die je meteen al kunt inbouwen in je dagelijkse routine.

Het ijsbad

Na deze sessies (én een pauze) volgt het hoogtepunt van de workshop: het ijsbad. Onder begeleiding van Sébastien neem je een ijskoud bad. Jouw eerste stap op weg naar een gezonder en minder stressvol leven. Uiteraard is het ijsbad geheel vrijwillig. Voel je nergens toe verplicht.

Afsluiten

We sluiten de workshop af met voldoende tijd voor het uitwisselen van eerste indrukken en praktische tips. Zodat je thuis gelijk het geleerde kan inbouwen in je dagelijkse routine.

De workshop duurt 5 uur

Eerste deel

Warm welkom met water en thee. Introductie tot de stress de baas methode. Theoretische onderbouwing: de wetenschappelijke principes van ademhalingstechnieken, poly vagale stress theorie, mindset en aanleren van een basis ademtechniek.

Tweede deel

Yoga / stretch oefeningen Ademhalingsoefeningen. ​Effect van de oefeningen. Tijd voor feedback en vragen.

Derde deel

Theorie met oefeningen Koudetraining met sessie in ijsbad ​(onder professionele begeleiding, vrijwillige deelname). ​Tijd voor feedback en discussie, delen van indrukken met elkaar. Manieren om de methode in je dagelijkse routine in te bedden.

Kosten van de workshop

€165,- per persoon.

Inschrijven

Disclaimer

  • Neem bij lichamelijke klachten, van te voren contact op met Sebastien Klein.
  • De workshop is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Deelname wordt afgeraden.
  • De ademhalingstechnieken werken het best op een nuchtere maag. Eet daarom weinig tot niets in de uren voor de workshop.
  • Om je lichaam voor te bereiden op de koudetraining, adviseer ik je voor in de dagen voor de workshop al te starten met koud douchen.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram