Over Sébastien Klein

Bij Sébastien werd enkele jaren terug de ziekte van Lyme geconstateerd. Hoewel complete genezing bij veel mensen onhaalbaar lijkt, wist hij de ziekte te verslaan met een uitgekiend dieet en plantenextracten. Toch bleef het knagen. Hoe kon een sterke, gezonde man knockout worden geslagen door een minuscule bacterie?

Wim Hof
In zijn zoektocht naar antwoorden, stuitte hij op het gedachtegoed van Wim Hof. Centraal hierin staat de vraag hoe je het immuunsysteem kunt beïnvloeden? Ons immuunsysteem werkt in principe autonoom. Maar er ontstaat steeds meer bewijs dat de mens wel degelijk controle kan uitoefen op het autonome zenuwstelsel door een combinatie van ademhalingsoefeningen, koudetraining en mindset.

Sebastien verdiepte zich in de literatuur, raakte overtuigd en ging intensief aan de slag met de aanbevelingen. Om zijn nieuw verworven kennis te verdiepen, ging hij een jaar met Wim Hof trainen. Met hem beklom hij de Kilimanjaro en nog 1 andere berg in korte broek en blote bast.

Ademhaling en koudetraining

Naast het trotseren van de kou – op de top kan het flink vriezen – lukte het een paar individuen waaronder Sébastien Klein een sportieve topprestatie neer te zetten door de berg binnen 30 uur te bedwingen. De gangbare tijd voor het beklimmen van de Kilimanjaro is 6 dagen. Zij konden deze prestatie neerzetten dankzij de ademhalings-oefeningen en de koudetraining die zij daarvoor langdurig hadden gepraktiseerd.

Hun boodschap is: je kan de hoogste berg bedwingen als je jouw lichaam en geest gelijkmatig en gedisciplineerd traint. Net zoals we dat gewend zijn met conditie- of krachttraining, kan je ook jouw mindset en immuunsysteem beïnvloeden en laten doen wat jij wilt.

Wat anderen zeggen over Sébastien
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram