Stress, in onze maatschappij geen ontkomen aan

Ons lijf staat continu ‘aan’. We zijn te actief, worden constant geprikkeld. We gunnen onszelf geen tijd meer voor rust en herstel. Dit heeft invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan zelfs leiden tot burn-outs, depressies en slepende ziektes.

Rustiger aan: maar hoe?
We beseffen wel dat het rustiger aan moet. Maar hoe? Goed om te weten dat we de sleutel zelf in handen hebben. Door ons autonome zenuwstelsel te beïnvloeden kunnen we stress reguleren. Om de balans te herstellen tussen actie (sympatisch systeem) en rust (parasympatisch systeeem). Maar we zijn vergeten om naar deze systemen te luisteren. En om ze te gebruiken.

De Stress de Baas methode

In deze workshop leer je om de controle te herwinnen. Centraal hierin staat de poly vagale stress theorie, wordt de piloot niet de passagier. De methode bestaat uit:

Ademhalingsoefeningen waarmee je jouw lichaam en geest in ruststand brengt en controle krijgt over bloeddruk en hartslag. Hiermee herstel je de balans tussen het parasympatisch (rust) en sympatisch (actie) systeem. Het effect is vergelijkbaar met meditatie, maar dan sneller én effectiever. Geloof het of niet; al tijdens de workshop ervaar je de heilzame werking.

Koudetraining: een aanvullende techniek waarvan bewezen is dat het je immuunsysteem versterkt. De trainer geeft tips om de oefeningen in je dagelijkse routine te passen zodat je ook op lange termijn de controle terugpakt over jouw welzijn.

Herwin de balans tussen rust, herstel én actie.

Inschrijven
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram